11.03.2024

Mehmet Nurullah ÇAKIL

Eğitim Görevlisi

Mehmet Nurullah Çakıl 10.06.1980 tarihinde Balıkesir Gönen Fındıklı köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde okuduktan sonra Bursa İsmail Hakkı (Tekkesi) Kur'an Kursu`nda hafızlık yaptı. Ardından Ortaokulu bitirme sınavlarında başarılı olup Liseye  başladı. 1999 yılında Bursa İmam-hatip lisesinden mezun oldu. Aynı yılın sonunda Diyanet işleri başkanlığında ki ilk görevine Vekil imam hatip olarak başladı. 2017 yılına kadar Manyas da Kulak, kalfa, Dura Camilerinde; Gönen de ise Tuzakçı Orta ve Mahmut Bayram Hoca camilerinde görev yaptı. Bu süre zarfında Anadolu üniversitesi ilahiyat önlisans, Kamu Yönetimi bölümlerini, 2014 yılında ise Dokuz Eylül üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2015 yılında Çanakkale Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Formasyon Eğitimi aldı. 2017 Yılı görevde yükselme sınavı ile Gönen Ekrem Gürel Kur'an Kursuna öğretici olarak atandı. İki yıl öğreticilik ve yöneticiliğin ardından 2019 yılında İstanbul Pendik Dini Yüksek İhtisas Merkezi Aşere Takrib Tayyibe kursuna başladı. 2022 Yılı Kıraat 13. Dönem olarak mezun olup icazetini aldı. Teşehhüd miktarı Pendik Erenköy Kur'an Kursunda hizmetin ardından 2022  Eğitim görevliliği sınavında başarılı olup 2023 Mayıs ayında Ordu Dini İhtisas Merkezinde görevine başladı.

Kıraat alanında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Yüksek lisansına devam etmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.