15.09.2022

Abdulkerim YATĞIN

Eğitim Görevlisi

Eğitim Görevlimiz 1980 yılında Denizli İli Acıpayam İlçesi Suçatı Köyünde doğdu. İlkokulu kendi köyünde 1990 yılında tamamladıktan sonra köyündeki kuran kursunda bir yıl Kur’an eğitimi gördü. 1991 yılında İzmir Müftülüğüne bağlı Kestanepazarı Kur’an Kursu’nda iki yıl Kur’an ve Arapça eğitimi gördü. 1993 yılında başladığı İzmir İmam-Hatip Lisesi’nden 1999 yılında mezun oldu. Aynı yıl kazandığı Marmara Üniversitesi İlahiyat fakültesini 2003 yılında tamamladı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı Mezhepler Tarihi alanında “İslam Fırkalarında Rec’at” isimli Yüksek lisans tezini 2009 yılında hazırlayarak sundu. Memuriyet hayatına 2005 yılında İstanbul Şişli Müftülüğüne bağlı Maslak Üçyol Cami’nde başladı. 2014 yılına kadar sürdürdüğü bu görevi esnasında İstanbul Müftülüğü uhdesinde yayın yapan “Din ve Hayat Dergisi”nin kurulum aşamasında yer alarak yayın kurulu üyeliği yaptı. Askerliğini 2010 yılında Hakkâri ve Yüksekova’da kısa dönem olara tamamladı. 2014 yılında naklen Çanakkale Gökçeada İlçe Vaizliğine atandı. 2016 yılında girdiği DİB Konya Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nden 2019 yılında mezun oldu. Mezuniyetin ardından bir müddet Denizli İli Serinhisar İlçe vaizliği görevini ifa etti. Eylül 2019-2022 yılları arasında Halkapınar İlçe Müftüsü olarak görev yapmıştır. 2022 yılında Dini İhtisas Merkezimize Eğitim Görevlisi olarak atanmıştır. Ayrıca Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Kelam Bilim dalında Doktora çalışması devam etmektedir.

Evli ve üç çocuk sahibi olan Abdulkerim YATĞIN, Arapça ve İngilizce bilmektedir.